Logo Voetbalblog
Dolberg scoort hattrick in bekerduel
© Pro Shots

september 2017 • Samenvattingen

Al na vijf minuten kwam Ajax op voorsprong. Kasper Dolberg kreeg alle tijd en ruimte en schoot vanaf twintig meter hard raak.

Leroy Resodihardjo kreeg niet veel later een grote kans, maar hij kopte naast. In de twintigste minuut was Scheveningen opnieuw dicht bij. Ajax ontsnapte en sloeg vlak voor rust opnieuw toe.

Siem de Jong kopte een voorzet van Dolberg binnen: 0-2. De ploeg van trainer Marcel Keizer hanteerde een laag tempo, maar scoorde in de 57e minuut de derde treffer.

Na een combinatie van Dolberg en De Jong liep David Neres de bal binnen via verdediger Ruben Koorndijk. Toch zorgde Scheveningen nog voor een feestje.

Barry Rog schoot na een prima aanval de 1-3 binnen. Dolberg tekende vervolgens voor zijn tweede goal en scoorde vlak voor tijd zijn derde vanaf de penaltystip: 1-5.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl