FC Groningen loopt na rust weg bij amateurs

september 2017 • Samenvattingen

FC Groningen bekert door. De ploeg van trainer Ernest Faber won met 2-4 van USV Hercules.

De amateurs uit Utrecht kenden een droomstart. Na een goede steekpass van Mart Stokkers kon Fouad Belarmi alleen af op doelman Sergio Padt. De goalie kon de 1-0 niet voorkomen.

Groningen speelde niet al te best, maar kwam voor rust op gelijke hoogte. Oussama Idrissi speelde zichzelf vrij en krulde de bal fraai in de verre hoek.

Na de thee viel Ritsu Doan in en dat bleek een prima zet van Faber. De Japanner zorgde binnen een minuut voor de 1-2.

Groningen liep vervolgens verder uit. Juninho Bacuna zette met een vrije trap de 1-3 op het scorebord. Ajdin Hrustic scoorde de 1-4.

Het slotakkoord kwam op naam van Leroy Oehlers. Een voorzet van rechts belandde bij linksback Oehlers en hij schoot de bal in het dak van het doel.