PSV haalt uit tegen FC Utrecht en pakt koppositie

september 2017 • Samenvattingen

PSV heeft FC Utrecht zondagmiddag verpulvert. De Eindhovenaren waren met 1-7 te sterk.

De Domstedelingen namen het heft in handen en kregen via Cyriel Dessers al vroeg een grote kans. De spits trof echter de lat.

Niet veel later wist Jürgen Locadia wel te scoren. De aanvaller benutte de rebound nadat Hirving Lozano op doelman David Jensen schoot.

De ploeg van trainer Erik ten Hag opende vervolgens de jacht op de gelijkmaker en die kwam niet veel later. De bal ging op de stip nadat Nicolas Isimat-Mirin Jean-Christophe Bahebeck vasthield. Zakaria Labyad bleef koel: 1-1.

Sander van de Streek kreeg niet veel later een grote kans, maar doelman Jeroen Zoet wist redding te brengen. Vijf minuten voor rust scoorde Lozano. De thuisploeg gaf te veel ruimte weg en de Mexicaan liep de bal binnen.

Na de thee liep PSV uit. Locadia wist het doel opnieuw te vinden, via Jensen en de lat. De spits tekende in de 68e minuut voor een hattrick met een knappe goal.

Vervolgens benutte Marco van Ginkel een penalty, die werd toegekend na een overtreding van Edson Braafheid op Joshua Brenet. Zes minuten later kreeg PSV opnieuw een pingel.

Giovanni Troupée haalde Lozano onderuit, kreeg rood en de bal ging op de stip. Locadia ging voor zijn vierde en slaagde daarin.

Het slotakkoord kwam op naam van Steven Bergwijn. De invaller dribbelde langs de verdediging van de Domstedelingen en rondde het af: 1-7.