Zwak Ajax gaat onderuit tegen Vitesse

september 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft voor de derde keer dit seizoen punten verspeeld. De Amsterdammers verloren in eigen huis met 1-2 van Vitesse.

De ploeg van trainer Marcel Keizer speelde een te laag tempo om Vitesse pijn te doen. In balbezit ging van alles mis.

In de 21e minuut kwam Vitesse op voorsprong. Na slordig balverlies van Matthijs de Ligt kreeg Vitesse een vrije trap. Thomas Bruns gaf voor en Guram Kashia kopte de bal achter doelman André Onana.

Kasper Dolberg werd vervolgens gebracht voor Matthijs de Ligt, die bij een luchtduel met Tim Matavz een zware hersenschudding opliep. Vlak voor rust werden de problemen aan Amsterdamse zijde groter.

Na balverlies van Hakim Ziyech ging Milot Rashica in de aanval. De aanvaller passeerde Mitchell Dijks en schoot in de korte hoek raak: 0-2.

In het tweede bedrijf ging Ajax iets beter spelen. De Amsterdammers kregen kansen via Dolberg en Ziyech, en in de 65e minuut trof Klaas-Jan Huntelaar de paal.

Vitesse hield makkelijk stand, omdat Ajax nog altijd in een te laag tempo speelde. Zo’n tien minuten voor tijd deed Nick Viergever nog wat terug.

De verdediger reageerde alert nadat Ziyech de bal opnieuw inbracht en tikte de bal binnen. Daar bleef het bij voor Ajax, dat door de nederlaag zevende staat.