Bliksemstart bezorgt Excelsior drie punten

september 2017 • Samenvattingen

Al na 26 seconden ging het mis voor de ploeg van trainer John van den Brom. Rechtsback Jonas Svensson haalde Luigi Bruins naar de grond en veroorzaakte een penalty.

Bruins ging zelf achter de bal staan en zette de 0-1 op het scorebord. Een minuut later ging Ron Vlaar de fout in. De verdediger leed balverlies, maar de bezoekers wisten daarvan niet te profiteren. Jinty Caenepeel stuitte op doelman Marco Bizot en in de rebound haalde Svensson de bal van de lijn.

In de vijfde minuut ging Vlaar opnieuw de mist in. De verdediger werkte de bal niet goed weg, maar Bruins kreeg de bal er niet in. Drie minuten later was het opnieuw de captain van AZ de gebeten hond.

Vlaar maakte een overtreding op Kevin Vermeulen en weer kreeg Excelsior een strafschop. Bruins benutte het tweede buitenkansje opnieuw.

Kort na de thee kreeg AZ een grote kans op de aansluitingstreffer. Wout Weghorst schoot de bal tegen de onderkant van de lat. Tien minuten voor tijd trof ook Marko Vejinovic het aluminium met een vrije trap.

De Alkmaarders deden er alles aan om nog terug te komen in de wedstrijd, maar Excelsior sleepte de drie punten binnen.