Feyenoord opnieuw onderuit in Champions League

september 2017 • Samenvattingen

Feyenoord kon niet beschikken over de geblesseerden Eric Botteghin, Michiel Kramer, Nicolai Jørgensen en Kenneth Vermeer, en in de warming-up viel ook nog Jan-Arie van der Heijden uit.

De verdediger werd vervangen door Renato Tapia en hij ging in de openingsfase de fout in. Tapia wilde uitverdedigen met een hakje, maar speelde de bal recht in de voeten van Dries Mertens. De Belg kon vervolgens door richting het strafschopgebied, waar hij door Tapia naar de grond werd gewerkt.

De scheidsrechter gaf geen penalty, maar in de zevende minuut was het alsnog raak. Sofyan Amrabat verloor het duel op het middenveld en Lorenzo Insigne stoomde op. De aanvaller schoot vervolgens zuiver binnen.

Het was aan Brad Jones te danken dat Feyenoord in het eerste bedrijf niet meer tegendoelpunten kreeg. De doelman greep een aantal keer goed in. Aan de andere kant kwamen de Rotterdammers niet verder dan een schotje van Jean-Paul Boëtius.

Na de thee sloeg Napoli na vijf minuten opnieuw toe. Kevin Diks speelde de bal te kort terug op Jones en Mertens was er snel bij: 2-0.

Feyenoord kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg via Steven Berghuis en Karim El Ahmadi kansen. De grootste mogelijkheid kwam halverwege de eerste helft. Berghuis werd onderuitgehaald in het zestienmetergebied en verdiende een penalty.

Jens Toornstra ging achter de bal staan, maar Napoli-goalie Pepe Reina kon de bal uit de linkerhoek tikken. Een minuut later stond de derde Italiaanse treffer op het scorebord.

José Callejón was sneller dan Ridgeciano Haps en schoot de bal in de verre hoek. Berghuis miste een kwartier voor tijd een open kans. De aanvaller schoot tegen Tonny Vilhena aan, waardoor Reina de bal kon pakken.

Het slotakkoord kwam op naam van Sofyan Amrabat. De middenvelder tikte in de extra tijd de 3-1 binnen en zorgde daarmee voor de eretreffer.