NAC vergeet zichzelf te belonen en verliest van ADO

september 2017 • Samenvattingen

De thuisploeg speelde goed en werd gevaarlijk via Manu García en James Horsfield. Mounir El Allouchi was na zo’n tien minuten het dichtst bij de openingstreffer: hij speelde zich knap vrij en krulde de bal naar de verre hoek. Via de lat en de paal keerde de bal terug in het veld, maar ook Giovanni Korte trof in de rebound de paal.

Kort voor rust liet ook Menno Koch het na om de 1-0 te maken. ADO probeerde in het tweede bedrijf wat meer controle te krijgen, maar weer volgde er een Bredase kansenregen.

Korte, Thierry Ambrose en Arno Verschueren namen het doel van ADO-goalie Robert Zwinkels onder vuur, maar de doelman bleef overeind. Wat volgde was een Haags kwartiertje.

Erik Falkenburg, die na de rust inviel, trof de lat en via Tom Beugelsdijk kwam ADO in de 80e minuut op voorsprong. De verdediger tikte na een corner van dichtbij binnen: 0-1.