PEC pakt drie punten in doelpuntrijk duel

september 2017 • Samenvattingen

De thuisploeg begon goed aan het duel. Stef Nijland zag zijn schot gekeerd worden aan doelman Sergio Padt. Enkele minuten later kreeg de spits een nieuwe kans; die bal werd door Ruben Jenssen van de lijn gehaald.

Desondanks was het FC Groningen dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Ritsu Doan maakte zijn eerste Eredivisiedoelpunt voor de ploeg van trainer Ernest Faber: 0-1.

Vier minuten later trok Nijland de stand weer gelijk. De spits, die eerder voor Groningen speelde, tikte van dichtbij binnen.

Tien minuten na de rust maakte Groningen een discutabele treffer. Een kopbal van Tom van Weert werd gepakt door doelman Diederik Boer, waarna de grensrechter aangaf dat de bal over de lijn was.

Ook deze keer volgde een antwoord van PEC snel. Ryan Thomas schoot prachtig raak: 2-2. Wat volgde was een hectische slotfase.

Er braken opstootjes uit en Van Weert pakte een rode kaart na een tackle van achteren. In de slotfase pakte PEC alsnog de drie punten. Youness Mokthar schoot vanuit de draai de winnende treffer binnen.