Logo Voetbalblog
Feyenoord overklast AZ aan hand van Berghuis
© Pro Shots

oktober 2017 • Samenvattingen

De thuisploeg begon goed aan het duel en was sterker dan Feyenoord. Na acht minuten leek Wout Weghorst de 1-0 op het scorebord te zetten, maar aangever Joris van Overeem werd afgevlagd wegens buitenspel.

Drie minuten later kon Feyenoord juichen. Steven Berghuis kreeg de bal van Jean-Paul Boëtius, die via de onderkant van de lat binnen pegelde. Tonny Vilhena gleed de bal voor de zekerheid nog een keer binnen, maar de inzet van Berghuis was al over de lijn.

Guus Til kreeg vervolgens een kans op de gelijkmaker, maar schoot zwak in. Aan de andere kant was het na zeventien minuten wel raak. Marko Vejinovic verloor de bal aan Sam Larsson, die een demarrage startte. De Zweed schoot vervolgens fraai raak.

Een inzet van Wout Weghorst werd niet veel later van de lijn gehaald. Vlak voor rust tekende Berghuis voor zijn tweede treffer. Stijn Wuytens ging de mist in en de Feyenoord-aanvaller schoof de bal binnen.

De Alkmaarders kwamen er vervolgens geen moment meer aan te pas. Zo’n tien minuten na de thee zette Tonny Vilhena de 0-4 op het scorebord. AZ mocht van geluk spreken dat Feyenoord een lager tempo hanteerde.

Berghuis opende de jacht op een hattrick, maar dat lukte de buitenspeler niet meer.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl