Ajax herpakt zich in Friesland en wint ruim

oktober 2017 • Samenvattingen

De thuisploeg begon goed en kreeg een aantal kansen. Reza Ghoochannejhad kopte naast en Martin Ødegaard wist doelman André Onana niet te passeren.

Hakim Ziyech schoot twee keer hard op doel, maar grote kansen kreeg Ajax niet. Heerenveen wel: Na een schot van Kik Pierie raakte Reza de paal. Ook een vrije trap van Stijn Schaars trof het aluminium.

In de 38e minuut kwam Ajax op voorsprong. Klaas-Jan Huntelaar stuurde David Neres weg en de Braziliaan bleef koel. Drie minuten later was het opnieuw Neres.

Huntelaar kopte de bal door en weer had Heerenveen-goalie Martin Hansen geen antwoord op de inzet van de vleugelaanvaller.

Ook na rust was de ploeg van trainer Jurgen Streppel de draad even kwijt. Donny van de Beek trof de lat en dat leek Heerenveen wakker te maken.

Yuki Kobayashi schoot hard naast en zag zijn vrije trap gekeerd worden. Een kwartier voor tijd stond de 0-3 op het scorebord.

Lucas Woudenberg hield Huntelaar vast in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Lasse Schöne benutte het buitenkansje. Het slotakkoord kwam op naam van Maximilian Wöber.

De verdediger, die zijn basisdebuut maakte, tikte de bal over de lijn na een scrimmage.