Logo Voetbalblog
Vitesse pakt punt bij Zulte
© Pro Shots

oktober 2017 • Samenvattingen

Vitesse heeft het eerste punt binnen in de groepsfase van de Europa League. De Nederlandse bekerwinnaar speelde met 1-1 gelijk tegen Zulte Waregem.

Beide ploegen kregen mogelijkheden in de openingsfase, maar het was de Belgische ploeg die na 23 minuten spelen op voorsprong kwam.

Uit een hoekschop kreeg Guram Kashia de bal op zijn achterhoofd, waardoor het leer in de hoek belandde: 1-0. De Arnhemmers kwamen snel met een antwoord.

Vier minuten later tekende Thomas Bruns voor de gelijkmaker. Een afgeslagen voorzet van Milot Rashica kwam voor de voeten van Bruns en hij plaatste de bal in de hoek.

Na de thee hadden beide ploegen moeite om tot kansen te komen. De ploeg van trainer Henk Fraser had veel balbezit, maar kon spits Luc Castaignos nauwelijks bereiken. Wel riep Vitesse twee keer om een penalty na overtredingen op Rashica en Castaignos.

Een kwartier in de tweede helft leek Vitesse op voorsprong te komen. Castaignos werd de diepte in gestuurd en schoot de bal door de benen van doelman Louis Bostyn. De spits werd echter teruggefloten door de scheidsrechter vanwege een overtreding.

In de slotfase werden de Arnhemmers nog gevaarlijk, maar de winnende treffer viel niet meer.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl