Logo Voetbalblog
PEC Zwolle tweede na Avondje NAC
© Pro Shots

oktober 2017 • Samenvattingen

De thuisploeg werd dreigend via Rai Vloet, Thierry Ambrose en Angelino. Arno Verschueren bracht doelman Diederik Boer in de problemen met een schot, maar de PEC-goalie werd geholpen door zijn defensie.

Aan de andere kant was PEC dicht bij een treffer. Zo’n tien minuten voor rust slalomde Younes Namli door de Bredase defensie heen, maar zijn schot belandde via verdediger Menno Koch tegen de lat. In de rebound kwam Piotr Parzyszek net te laat.

In de extra tijd van de eerste helft kwamen de gasten alsnog op voorsprong. Koch maakte een lichte overtreding op Mustafa Saymak en de bal ging op de stip. Bram van Polen zette vanaf elf meter de 0-1 op het scorebord.

Na de thee leek NAC op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Angelino werd afgekeurd wegens buitenspel. De ploeg uit Breda kreeg wel kansen: Vloet en Ambrose hadden de gelijkmaker op hun voet.

Acht minuten voor tijd besliste PEC het duel. Na voorbereidend werk van Youness Mokhtar tikte Saymak de 0-2 binnen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl