Logo Voetbalblog
Ajax verslaat Feyenoord met ruime cijfers in De Kuip
© Pro Shots

oktober 2017 • Samenvattingen

Beide ploegen leken onder hoogspanning te staan in De Klassieker. Goed voetbal werd er niet gespeeld, wel waren er soms harde overtredingen. Huntelaar ontsnapte aan zijn tweede gele kaart, terwijl ook Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen in het boekje van de scheidsrechter kwam.

Na een half uur spelen kreeg Ajax een dot van een kans. Amin Younes schoot echter recht op de vuisten van doelman Brad Jones. Vijf minuten later kwam ook Feyenoord dicht bij de openingstreffer. André Onana voorkwam dat Jørgensen scoorde.

Vlak na rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Sofyan Amrabat leverde de bal zomaar in bij David Neres, die Huntelaar vond. De spits schoot vervolgens hard in de bovenhoek.

Zes minuten later kreeg Feyenoord de mogelijkheid op de gelijkmaker. Matthijs de Ligt haalde Ridgeciano Haps onderuit en de bal ging op de stip. Jørgensen zag zijn inzet vanaf elf meter echter gestopt worden door Onana.

Jens Toornstra maakte de misser van de Deense spits in de 58e minuut goed. Jørgensen nam de bal over na een misser van De Ligt en speelde Toornstra aan. De middenvelder zette de 1-1 op het scorebord.

De Rotterdammers kwamen beter in de wedstrijd en werden enkele keren gevaarlijk. Kasper Dolberg werd gebracht door Ajax-trainer Marcel Keizer en dat bleek een gouden zet.

Met nog zo’n twintig minuten te gaan stuurde Hakim Ziyech Neres weg. De Braziliaan gaf voor, waarna Dolberg de tweede Amsterdamse treffer scoorde. Niet veel later had Amin Younes de 1-3 op zijn schoen, maar schoot zo wild en hard dat zijn inzet uiteindelijk over de zijlijn vloog.

Ajax liep in de slotminuten uit. Invaller Siem de Jong schoof raak na de derde assist van Neres. Dolberg tekende voor het slotakkoord: de Deen maakte zijn tweede na een bal van Nick Viergever: 1-4.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl