PSV verslaat Vitesse in boeiend duel

oktober 2017 • Samenvattingen

PSV kwam in de achttiende minuut op voorsprong via smaakmaker Hirving Lozano. Na een pass van Joshua Brenet rondde de Mexicaan af. Daarmee kroonde hij zich tot de eerste speler in de historie van de Eredivisie die in zeven van zijn eerste acht wedstrijden scoort.

De Eindhovenaren kregen vervolgens kansen om de marge te vergroten, maar onder meer Luuk de Jong had het vizier niet op scherp. Op slag van rust kwam Vitesse op gelijke hoogte.

Een indraaiende hoekschop van Alexander Büttner werd door Jürgen Locadia in eigen doel gewerkt. In de eerste minuten van het tweede bedrijf maakte de spits van PSV zijn eigen goal goed.

Locadia schoot vanaf 25 meter de 1-2 binnen en niet veel later tekende hij ook voor de derde Eindhovense treffer.

Het duel werd beslist door Hirving Lozano, die na een uur spelen zijn negende competitiegoal van het seizoen maakte. Mason Mount tekende voor het slotakkoord met een fraaie lob over PSV-goalie Jeroen Zoet heen: 2-4.