Vitesse gaat onderuit op frustrerende avond; hoofdrol voor scheidsrechter

november 2017 • Voetbalnieuws

De arbiter deelde in totaal tien kaarten uit en keurde twee treffers af.

Vitesse begon dramatisch aan het duel in de Europa League. Al na drie minuten stond de 0-1 op het scorebord. Fankaty Dabo gaf de bal het laatste tikje na een corner.

Niet veel later trof Onur Kaya, die in het verleden uitkwam voor Vitesse, het aluminium. Na die kans pakte scheidsrechter Aranovskiy de hoofdrol.

In zes minuten tijd deelde de Oekraïner vier gele kaarten uit, waarvan Zulte-verdediger Kingsley Madu er twee kreeg. Met een man meer kreeg Vitesse vlak voor rust een grote kans: Milot Rashica kopte op de lat.

Zes minuten na de thee kwam ook de thuisploeg met tien man te staan. Alexander Büttner kreeg zijn tweede gele kaart.

Vervolgens zag Mason Mount zijn 1-1 afgekeurd worden wegens buitenspel van Thomas Bruns. In de 70e minuut zorgde Kaya voor de beslissing. De spelmaker schoot hard raak.

Een treffer van Bruns werd even later nog geannuleerd, waardoor het 0-2 bleef.

Door de nederlaag kan Vitesse overwintering in de Europa League wel vergeten.