AZ wint nipt van Willem II

november 2017 • Samenvattingen

Tegen de verhoudingen in kwam Willem II in de 25e minuut op voorsprong. Ben Rienstra kopte de 0-1 binnen.

Wat volgde waren dompers voor de Tilburgers. Etien Velikonja en Jordens Peters vielen geblesseerd uit en AZ kwam tien minuten voor rust op gelijke hoogte.

Wout Weghorst verdiende een penalty, waarna Alireza Jahanbakhsh geen fout maakte.

Na rust liep AZ weg bij Willem II. Na een fraaie hakbal van Weghorst schoot Guus Til de tweede Alkmaarse treffer binnen.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Weghorst stiftte de bal over doelman Mattijs Branderhorst heen en scoorde zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds 15 september.

Toch werd het nog spannend. Ismail Azzaoui scoorde vijf minuten voor tijd de 3-2. Niet veel later zag Weghorst zijn tweede gele kaart vanwege hands.

De spits werd getrakteerd op een staande ovatie en zijn team kwam als winnaar uit de bus. Door de zege klimt AZ naar de derde plaats in de Eredivisie.