Logo Voetbalblog
Utrecht doet Ajax pijn in eigen huis
© Pro Shots

november 2017 • Samenvattingen

Al in de eerste minuut kreeg Utrecht een grote kans. Gyrano Kerk wist echter niet te scoren. Niet veel later kwamen de gasten alsnog op voorsprong.

Hakim Ziyech leed balverlies, waarna Rico Strieder Kerk bereikte met een dieptebal. De aanvaller hield het overzicht en vond Zakaria Labyad. Na eerst tegen de paal te hebben geschoten, was het in de rebound wel raak: 0-1.

Vlak voor rust kwam Ajax op gelijke hoogte. Na doorkoppen van Matthijs de Ligt gaf Nick Viergever de bal het laatste tikje.

De Amsterdammers speelden te langzaam om Utrecht in de verlegenheid te brengen, al kreeg Amin Younes in de 53e minuut een enorme kans. De Duitser schoot de bal van enkele meters over het doel.

Zo’n vijf minuten voor tijd deed Labyad Ajax nogmaals pijn. Donny van de Beek liet zich het bos in sturen, waarna Labyad de bal buiten het bereik van André Onana in de verre hoek schoot: 1-2.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl