Spektakelstuk in Eindhoven: PSV ontsnapt tegen Twente

november 2017 • Samenvattingen

PSV begon gretig en kwam binnen een kwartier spelen op voorsprong. Twente verdedigde slecht uit, waardoor Steven Bergwijn Jürgen Locadia bereikte. De spits tekende voor zijn negende doelpunt van het seizoen.

Lang duurde de voorsprong echter niet. Stefan Thesker kopte in de 21e minuut raak uit een hoekschop. PSV opende de jacht op een tweede treffer en kort naar rust leek Marco van Ginkel daar voor te zorgen.

De aanvoerder vond bijna de linkerhoek, maar keeper Jorn Brondeel hield Twente op de been. Niet veel later viel de 2-1 alsnog. Na een overtreding op Bergwijn mocht Van Ginkel aanleggen vanaf elf meter. De middenvelder faalde niet.

Wat volgde was een knotsgekke slotfase. Twintig minuten voor tijd knalde Thomas Lam de gelijkmaker binnen, waarna Luuk de Jong vier minuten later de 3-2 scoorde.

Het was het eerste doelpunt voor de spits in 1.342 minuten.

Een kwartier voor tijd kwam Twente alsnog terug. Fredrik Jensen schoot de bal achter doelman Jeroen Zoet. Toch veroverde PSV de drie punten, al zij het ietwat gelukkig.

Thesker maakte in de blessuretijd een eigen doelpunt, waardoor de Eindhovenaren met 4-3 wonnen.