Ajax wint in Breda met enorme cijfers van NAC

november 2017 • Samenvattingen

Met onder andere Daley Sinkgraven en Donny van de Beek in de basis begon Ajax goed aan het duel in het Rat Verlegh Stadion. In de veertiende minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong via Matthijs de Ligt. De verdediger kopte zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen.

Vier minuten later tekende Donny van de Beek voor de 0-2. De middenvelder gleedt de bal binnen na een voorzet van Justin Kluivert. De defensie van NAC bleef openstaan na die twee goals.

Van de Beek verzorgde binnen het half uur ook voor derde Amsterdamse treffer. Zijn schot werd nog aangeraakt door Karol Mets, waardoor NAC-doelman Mark Birighitti kansloos bleek.

De fans van Ajax waren nauwelijks klaar met juichen of de bal lag alweer in het net. David Neres kon rustig binnenschieten nadat Angeliño hem de bal gunde. Slechts vier minuten later stond de thuisploeg ook de 0-5 toe. De Ligt scoorde opnieuw.

Rai Vloet kreeg zowel vlak voor als vlak na de rust de kans om de eer te redden, maar beide keren stuitte hij op Onana. Toch hield NAC de deur achterin redelijk dicht in het tweede bedrijf.

In de 66e minuut kreeg Ajax een penalty, nadat Frenkie de Jong onderuit werd gehaald. Lasse Schöne tilde de score naar 0-6.

Ook invaller Klaas-Jan Huntelaar deed een duit in het zakje met een kopbal. Van de Beek tekende voor het slotakkoord door zijn hattrick te completeren: 0-8.