Marcel Keizer heeft vreemde teksten na monsterzege Ajax

Jildert
Door
19-11-2017 om 11:07
Mailen

Een vaste basisformatie bij Ajax zit er nog steeds niet in, zo blijkt wel uit de woorden van Marcel Keizer na afloop van NAC – Ajax.

“Met alle respect voor NAC”, zei de trainer, toen hem gevraagd werd of hij zijn ideale opstelling had gevonden. “Maar dan moeten we het ook tegen een betere tegenstander zo laten zien.”

Hij vervolgde: “Je moet altijd op je hoede zijn bij Ajax, dus je kunt moeilijk zeggen dat deze drie jongens (Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Lasse Schöne, red.) even het hele seizoen uit mogen spelen, want daar hebben we te veel goede middenvelders voor.”

Van de Beek werd een paar weken geleden nog gepasseerd in de wedstrijd tegen FC Utrecht, en zei ‘getergd’ te zijn na die beslissing.

Van euforie over de dikke overwinning op NAC was eveneens geen sprake bij Keizer. “Het hadden er nog wel meer kunnen zijn. Maar het is logisch dat er meer rust in de ploeg komt na vijf snelle doelpunten.”

“We hadden de bal vaker van de ene naar de andere kant van het veld kunnen verplaatsen. Maar na een zege van 8-0 overheerst uiteraard de tevredenheid.”

Meer over: , ,