FC Groningen wint in bizar duel eindelijk weer eens

november 2017 • Samenvattingen

Beide ploegen bezorgden het publiek een saaie eerste helft, maar in het tweede bedrijf viel er meer te genieten. Toen stond Vitesse echter al wel op voorsprong na een eigen doelpunt van Kasper Larsen.

Na de thee zocht Groningen de aanval en kreeg even later de gelijkmaker op een presenteerblaadje. Fankaty Dabo schoot van halverwege zijn eigen helft de bal terug naar doelman Jeroen Houwen, maar de bal vloog het doel in.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de 1-1. Larsen maakte een overtreding op Tim Matavz waarna de bal op de stip ging. De Sloveense spits benutte de penalty.

De ploeg van trainer Ernest Faber kwam vijf minuten later via Oussama Idrissi weer op gelijke hoogte. Mimoun Mahi, net als Idrissi vorige maand uit de selectie gezet, bezorgde Groningen uiteindelijk de overwinning.

De aanvaller rondde knap af en gaf later nog de assist bij de 4-2 van Tom van Weert.

Ludovit Reis ging nog de geschiedenisboeken in: de jongeling kreeg zijn tweede gele kaart en is met 17 jaar en 171 dagen de jongste speler ooit met rood in de Eredivisie.