Logo Voetbalblog
Jack van Gelder gedroeg zich als filmster bij inspreken voetbalspel
© Pro Shots

Voetbalgames

Jack van Gelder gedroeg zich als filmster bij inspreken voetbalspel

Oude rotten kunnen zich het EK 96 Voetbalspel misschien nog wel herinneren, niet in de laatste plaats door het lachwekkende commentaar van Jack van Gelder.

Jack werd door uitgever Davilex (onder andere bekend van A2 Racer en Redcat) ingehuurd om teksten in te spreken die nog slechter waren dan het FIFA-commentaar van Evert ten Napel en Youri Mulder.

Maar toen de kale presentator alles had ingesproken en alweer naar huis was, bleek dat de ontwikkelaars vergeten waren hem het woordje ‘nul’ in te laten spreken. Geen geheel onbelangrijke zinsnede in een voetbalspel.

Jack’s schnabbel was echter voltooid en hij had geen zin om Davilex uit de brand te helpen, memoreert één van de spelontwikkelaars tegenover game-medium Laadscherm. Davilex stelde zelfs voor om met een microfoon langs te komen, maar ook dat sloeg het sport-icoon af.

Maar voor alles is een oplossing, onthult de voormalig Davilex-medewerker. “Iemand heeft het ingesproken alsof ‘ie Jack van Gelder was en niemand heeft er ooit iets van gezegd, dus blijkbaar hebben we het goed gedaan.”

Beelden van het tien jaar oude EK 96 Voetbalspel zijn niet terug te vinden op YouTube, wel is er een video van één van de vervolgen: Oranje Eurokampioen 2000. Ook daarin verzorgde Jack het commentaar.

Logo Voetbalblog