FIFA 18 krijgt ervan langs van duizenden gamers: “Fiks FIFA!”

Jildert
Door
21-11-2017 om 13:32
Mailen

Slechte servers, te dure FUT-packs en gekke fouten. Het zijn zomaar wat dingen waar doorgewinterde FIFA’ers al jaren mee dealen. En dat terwijl je jaarlijks de volle pond neertelt voor een nieuwe game.

Een aantal FIFA’ers is het zat en moedigt gamers aan te tweeten naar het officiële Twitter-account van de gamefabrikant. Met de hashtag ‘#FIXFIFA’ wordt opgeroepen de problemen aan de kaak stellen. Ook wordt voorgesteld de kortingsacties van EA tijdens Black Friday te boycotten.

“Er zitten elk jaar zoveel problemen in FIFA”, schrijven de initiatiefnemers in een post op Reddit. “Het is tijd om er iets aan te doen.” Die problemen zitten in alle facetten van het spel, vinden zij. De packs in Ultimate Team zouden bijvoorbeeld veel te duur zijn. Het kost naar verluidt meer dan 1.000 euro om het beste team in FIFA 18 bij elkaar te harken.

Maar ook de gameplay wordt gehekeld. Na de eerste update is het er alleen maar slechter op geworden, stelt een initiatiefnemer van de ‘FIXFIFA’-actie.

“Ze hebben alles aangepast. Bij verdedigen word je nu volledig geholpen, de gameplay voelt traag aan, keepers houden bijna alles tegen en het spel is niet vermakelijk of competitief meer.”

En hoewel het door EA stellig wordt ontkend zijn velen er nog steeds van overtuigd dat FIFA-potjes worden gemanipuleerd door de game. “Als een speler aftrapt na een goal tegen gekregen te hebben, wordt hij geboost en heeft een grotere kans om te scoren.”

De post op Reddit is inmiddels duizenden keren geüpvote en #FIXFIFA was al trending topic op Twitter. Of EA iets gaat doen met de kritiek, is afwachten.

Meer over: