Logo Voetbalblog
Feyenoord wint eindelijk weer eens; Groningen het slachtoffer
© Pro Shots

november 2017 • Samenvattingen

Feyenoord heeft zaterdagavond de eerste competitiezege sinds 1 oktober geboekt. De Rotterdammers wonnen met 2-0 op bezoek bij FC Groningen.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst begon aanvallend, maar Groningen kreeg de eerste mogelijkheid. Na een kwartier kwam de thuisploeg goed weg toen Nicolai Jørgensen tevergeefs om een strafschop vroeg na vasthouden van Samir Memisevic.

Een tegenslag voor Feyenoord was het vroege uitvallen van Ridgeciano Haps. De back moet per brancard het veld verlaten na een ongelukkige val op zijn schouder.

Vijf minuten na rust kwamen de gasten op voorsprong. Een schot van Steven Berghuis kon niet gecontroleerd worden door doelman Sergio Padt, waarna Tonny Vilhena er snel bij was om de rebound binnen te werken.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Na een fraaie aanval rondde Jørgensen af met een mooi lobje. Feyenoord leek de wedstrijd gemakkelijk uit te spelen.

Groningen werd nog enkele keren gevaarlijk en zag een treffer van Lars Veldwijk afgekeurd worden wegens hands van Mike te Wierik.

Door de 0-2 zege stijgt Feyenoord naar de vierde plek.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl