PEC wint voor het eerst op bezoek bij Heerenveen

november 2017 • Samenvattingen

PEC Zwolle heeft voor het eerst gewonnen op bezoek bij SC Heerenveen. De Zwollenaren waren mer 1-2 te sterk.

De thuisploeg kwam binnen het kwartier op voorsprong via een volley van Michel Vlap. Heerenveen had geen kind aan PEC, dat doelman Diederik Boer mocht danken dat het bij 1-0 bleef.

Kort voor rust viel de gelijkmaker. Nicolas Freire kopte binnen uit een vrije trap van Youness Mokhtar. Na de thee oogde de ploeg van trainer John van ’t Schip scherper.

In de 49e minuut stond dan ook de 1-2 op het scorebord. Mustafa Saymak trof doel. De middenvelder was er als de kippen bij om een rebound binnen te werken na een inzet van Kingsley Ehizibue.

Saymak trof even later ook nog de lat. Invaller Henk Veerman was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn uithaal ging over: 1-2.