Logo Voetbalblog
Overheid wil FIFA 18 controleren: “Daar zitten de terroristen”
© YouTube

We weten dat er veel mis is met FIFA 18, maar nu blijkt het populaire voetbalspel ook een bolwerk van terrorisme te zijn. Dat zijn althans de woorden van CDA-voorman Sybrand Buma.

In het AD verdedigt Buma de omstreden ‘sleepwet’, die de overheid de macht geeft om zonder toestemming internetverkeer van burgers te controleren. Volgens de lijsttrekker is dat bittere noodzaak om misdadigers op te sporen.

“Criminelen gebruiken allang geen telefoons meer”, legt Buma uit. “Want die worden aangestraald door zendmasten en die mogen afgetapt worden. De kabel niet, dus gaat veel communicatie via Fifa-spelletjes. Daar moet je dus kunnen kijken.”

Hij vervolgt: “Heel veel landen doen dit al zonder dat ze dat mogen, wij zijn tenminste zo netjes er een wet met veel waarborgen voor te maken. Om burgers te beveiligen op internet moeten we meer doen.”

En daar zal dus onder andere het surveilleren van FIFA bij horen. Niet bang voor IS-strijders en wil je FIFA 18 goedkoop oppikken? Bij Wehkamp kost die nog maar 39 euro.

Ik vind deze post...
0x
FAIL
0x
WTF
0x
SEXY
0x
LOL
0x
OMG
0x
BAAS

Lees meer over:

Opmerkingen, vragen of tips? Mail ons: redactie@goalsmag.nl

Vers

Populair