Kluivert helpt Ajax langs Roda met hattrick

november 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft zondag een ruime overwinning geboekt op Roda JC. Justin Kluivert verving Amin Younes aan de linkerkant en zorgde voor een hattrick.

Trainer Marcel Keizer koos voor Deyovaisio Zeefuik als rechtsback en Maximilian Wöber op links vanwege blessures.

In de openingsfase probeerde Ajax een opening te vinden, maar die werd niet gevonden. De eerste kans was zelfs voor Roda. Twintig minuten kreeg de thuisploeg een grote kans: Kluivert mocht afstormen op doelman Hidde Jurjus, maar werd afgestopt door Adil Auassar.

Na een half uur spelen kwam Roda op voorsprong. Christian Kum kopte binnen. Met de allerlaatste actie in de eerste helft kwam Ajax op gelijke hoogte. Kluivert combineerde met Hakim Ziyech, stoomde op en passeerde Jurjus in de verre hoek.

In de tweede helft liepen de Amsterdammers uit. Met Frenkie de Jong op het middenveld stelde Ajax orde op zaken. Kasper Dolberg zorgde voor de voorsprong, waarna Kluivert op prachtige wijze de 3-1 scoorde.

Met nog een kwartier te gaan pikte ook Donny van de Beek een doelpunt mee. Kluivert jr. tekende vlak voor tijd voor de vijfde Amsterdamse treffer: 5-1.