Saymak redt punt voor PEC tegen FC Utrecht

december 2017 • Samenvattingen

PEC Zwolle en FC Utrecht delen vrijdagavond de punten. In het laatste kwartier strafte de Zwollenaren de gemiste kansen van de ploeg van trainer Erik ten Hag af (1-1).

Pas na ruim een half uur werd de ban gebroken na een fraaie aanval van Utrecht. Ramon Leeuwin pakte de bal van Younes Namli af. Via Gyrano Kerk kwam de bal bij Yassin Ayoub, die op zijn beurt Sander van de Streek vond bij de paal: 0-1.

Niet veel later volgde een domper voor de Domstedelingen. David Jensen kwam onnodig uit zijn doel en raakte Ramon Leeuwin. De verdediger moest door de botsing per brancard het veld verlaten en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Zwolle zocht naar de gelijkmaker en had daarbij geluk dat Utrecht de kansen niet wist te verzilveren. Met name Kerk had het vizier niet op scherp.

Ook in de tweede helft waren de kansen niet besteed aan Kerk. De mannen van trainer John van ’t Schip voerden de druk op en kregen meer grip op het duel.

In de 83e minuut was er het resultaat. Jensen bokste een poging van Bram van Polen naar de zijkant, waar Mustafa Saymak met een droge knal alsnog scoorde: 1-1.