Twente toont veerkracht en pakt punt tegen Ajax

december 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft zaterdagavond één punt overgehouden aan het bezoek aan de Grolsch Veste. FC Twente kwam tot drie keer terug: 3-3.

De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Ajax voetbalde zich steeds meer onder de druk uit. Na een kans voor David Neres trok Twente een paar keer aan de handrem. Dat leverde twee tegentreffers op.

Lasse Schöne schoot binnen vier minuten twee vrije trappen achter Twente-doelman Jorn Brondeel. Vlak voor rust ontsnapte Ajax aan een tegentreffer na geblunder van André Onana.

Drie minuten in het tweede bedrijf kwam Twente alsnog terug in het duel. Stefan Thesker kopte een hoekschop binnen. Terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelde, sloeg Thesker opnieuw toe. De verdediger volleerde op knappe wijze raak.

Via Justin Kluivert kwam Ajax tien minuten voor tijd weer op voorsprong. Twente kwam via Luciano Slagveer bijna opnieuw langszij, maar de invaller kreeg de bal er niet in. Tom Boere redde in de slotfase alsnog een punt voor de Tukkers: 3-3.