Groningen heeft eerste zege op vreemde bodem binnen

december 2017 • Samenvattingen

FC Groningen heeft zaterdagavond voor het eerst gewonnen op vreemde bodem. ADO Den Haag werd met 0-3 verslagen.

ADO kreeg halverwege de eerste helft de eerste mogelijkheid via Bjørn Johnsen, maar zijn kopbal miste kracht. Aan de andere kant maakte Tom van Weert geen positieve indruk: de Groningse spits treuzelde te lang en verprutste daardoor een kans.

In de extra tijd van de eerste helft kwam de ploeg van trainer Ernest Faber toch nog op voorsprong. Donny Gorter ging pijnlijk in de fout, waardoor Ritsu Doan door kon en de 0-1 achter doelman Robert Zwinkels schoot.

Kort voor de start van het Haags kwartiertje besliste Oussama Idrissi het duel. De aanvaller speelde zich knap vrij en zette de 0-2 op het scorebord.

Mede dankzij goalie Sergio Padt kwam Groningen het laatste kwartier schadevrij door. Juninho Bacuna pikte vlak voor tijd ook nog een doelpunt mee.