NAC boekt eindelijk weer eens zege; Excelsior het slachtoffer

december 2017 • Samenvattingen

NAC Breda heeft voor het eerst sinds 23 september weer eens een Eredivisie-duel gewonnen. De Bredanaars waren met 3-1 te sterk voor Excelsior.

De thuisploeg begon goed en kreeg kans na kans. Na 24 minuten kwam de ploeg van trainer Stijn Vreven, die overigens een schorsing uitzat, op voorsprong. Thierry Ambrose schoot een penalty binnen, nadat Giovanni Korte een strafschop toegekend had gekregen na een duel met Milan Massop.

Twee minuten na de thee stond de 2-0 op het scorebord. Opnieuw ging de bal op de stip, ditmaal na een overtreding van Wout Faes. Ambrose wist ook dit buitenkansje te verzilveren.

Mike van Duinen bracht de spanning terug en Excelsior leek zich terug te knokken, maar kreeg via Paolo Fernandes de deksel op de neus. De invaller schoot in de 77e minuut de 3-1 binnen.