Logo Voetbalblog
Kritiek op supertalent: “Dat gehype man. Hij blijft een wisselspeler”
© Pro Shots

december 2017 • Voetbalnieuws

Kritiek op supertalent: “Dat gehype man. Hij blijft een wisselspeler”

Hij heeft nog maar weinig gespeeld, maar Frenkie de Jong van Ajax is hét onderwerp van gesprek. Meerdere topclubs zouden staan te trappelen om de Ajacied over te nemen en Marcel Keizer veranderde afgelopen weekend van systeem om een plekje vrij te maken voor het 20-jarige talent.

Artikel verder na advertentie

Al die heisa rondom De Jong schiet AD-journalist Sjoerd Mossou in het verkeerde keelgat. “Ik ben er heel erg voor om enthousiast te worden van voetballers en bij Frenkie de Jong mag je dat best zijn, maar dat gehype man. Hou effe op man”, oreert hij in Natafelen met Kees. “Het is zwaar over de top. Hij blijft een wisselspeler van Ajax.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Op het randje van een basisplaats, maar het blijft een wisselspeler van Ajax. Het gaat al maandenlang over het wonder Frenkie de Jong. Als hij erin komt dan is het lek boven en gaat het gebeuren. Hij heeft pas zeven keer in de basis van Ajax gestaan. Doe effe een beetje rustig.”

Kenneth Perez, zelf ook niet vies van een scherpe mening, is het geenszins met de verslaggever eens. “Wat een onzin. Nu hebben we er eindelijk een die iets anders kan dan de meeste spelers van de Eredivisie… Tuurlijk is hij nog geen basisspeler en heeft hij maar een bepaald aantal wedstrijden gespeeld, maar de klasse druipt er echt vanaf.”

Logo Voetbalblog