Brabantse derby tussen Willem II en NAC blijft onbeslist

december 2017 • Voetbalnieuws

De Brabantse derby van vrijdagavond heeft geen winnaar gekregen. De punten werden verdeeld tussen Willem II en NAC Breda: 1-1.

De Bredanaars waren het eerste half uur beter. Via Giovanni Korte en Thierry Ambrose werden de gasten gevaarlijk. Aan de andere kant was Freek Heerkens gevaarlijk, maar hij wist een kopkans niet te verzilveren.

Kort voor rust brak Willem II de ban. Een corner viel gelukkig voor de voeten van Bartholomew Ogbeche: 1-0.

Drie minuten in het tweede bedrijf kwam NAC op gelijke hoogte. Pedro Chirivella trapte over de bal heen na een voorzet van Fabian Sporkslede, waarna Ambrose er als de kippen bij was om de bal achter doelman Mattijs Branderhorst te schieten.

In de loop van de tweede helft kregen de Tilburgers iets meer grip op de wedstrijd, maar beide ploegen slaagden er niet in om de derby te winnen: 1-1.