Heerenveen wint ook niet van VVV en wacht al maanden op thuiszege

december 2017 • Samenvattingen

SC Heerenveen is er weer niet in geslaagd om in het eigen Abe Lenstra Stadion te winnen. De Friezen speelden met 2-2 gelijk tegen VVV-Venlo.

Na tien minuten openden de bezoekers de score. Lennart Thy scoorde op aangegeven van Clint Leemans. Het was voor de spits van VVV zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Heerenveen wist zich terug te knokken. Denzel Dumfries kopte de bal achter doelman Lars Unnerstall: 1-1. Nadat Henk Veerman eerst nog een grote kans had gemist, was het vlak na rust wel raak. De targetman bekroonde een pass van Michel Vlap tot doelpunt.

In de slotfase ging het alsnog mis voor de mannen van trainer Jurgen Streppel. Vijf minuten voor tijd tekende Ralf Seuntjes voor de gelijkmaker: 2-2.

De laatste thuiszege van Heerenveen in de Eredivisie dateert van 10 september.