AZ doet Heracles pijn met ruime overwinning

december 2017 • Samenvattingen

AZ heeft zaterdagavond de zevende overwinning op rij geboekt. De ploeg van trainer John van den Brom won met 5-0 van Heracles Almelo.

De thuisploeg begon goed en creëerde in het eerste kwartier enkele mogelijkheden. In het vervolg van de eerste helft werd het publiek niet verwend.

Na de onderbreking opende AZ de score. In de 55e minuut belandde een schot van Alireza Jahanbakhsh via doelman Bram Castro in het net.

Twintig minuten later schoot Guus Til de bal na een hoekschop onder het lichaam van Castro door. In de slotfase liep AZ via doelpunten van Jahanbakhsh en Weghorst uit naar een riante voorsprong.

Teun Koopmeiners trof in de blessuretijd nog de paal, voordat Jonas Svensson de 5-0 op het scorebord zette.