Koploper PSV hard onderuit op bezoek bij Ajax

december 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft zondagmiddag de spanning in de Eredivisie weer enigszins teruggebracht. De Amsterdammers wonnen met 3-0 van koploper PSV.

De thuisploeg had het overwicht, maar wist, ondanks het vele balbezit, weinig te creëren. PSV had niets te vertellen in de eerste dertig minuten en raakte in de negende minuut Jürgen Locadia kwijt door een blessure.

Ajax kreeg in de eerste helft maar één goede kans, maar Kasper Dolberg kopte over. Na de thee hervatte de ploeg van trainer Marcel Keizer de jacht op de openingstreffer.

Na een uur spelen viel die. David Neres opende de score met een volley uit een afgeslagen hoekschop. Schöne verdubbelde een paar minuten later de marge met een goede actie en fraaie knal.

Donny van de Beek zette in de 72e minuut de 3-0 op het scorebord met een treffer via binnenkant paal. PSV deelde nog wat speldenprikjes uit via Luuk de Jong. Marco van Ginkel was nog het dichtst bij de eretreffer. De aanvoerder knalde een vrije trap op de lat.