Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 224 664 09. Liever mailen? Kan ook.

PSV morst opnieuw punten na laat doelpunt Groningen

Amber
Door
13-12-2017 om 20:25
Mailen

PSV is er woensdagavond niet in geslaagd om de zure nederlaag tegen Ajax weg te spoelen. De Eindhovenaren speelden met 3-3 gelijk op bezoek bij FC Groningen.

De ploeg van trainer Phillip Cocu begon goed en kwam in de zevende minuut op voorsprong. Marco van Ginkel kreeg tijd en ruimte om te schieten en zette de 0-1 op het scorebord. Doelman Sergio Padt zag er niet al te best uit.

Tien minuten later zorgde Bart Ramselaar voor de tweede treffer. Op aangeven van Steven Bergwijn schoof de middenvelder binnen.

Op het half uur deed de ploeg van Ernest Faber wat terug: Yoëll van Nieff benutte een vrije trap. Doordat Django Warmerdam daarna Hirving Lozano onderuithaalde in het strafschopgebied, kon Van Ginkel vanaf de penaltystip de marge van twee weer herstellen.

Groningen vocht zich echter terug en Faber bracht na de onderbreking Mimoun Mahi en Lars Veldwijk. Laatstgenoemde zorgde in de 54e minuut voor de aansluitingstreffer vanaf elf meter, nadat Van Ginkel hands maakte in eigen strafschopgebied.

Padt en PSV-goalie Jeroen Zoet hielden hun ploeg lange tijd op de been. In de extra tijd werkte Mike te Wierik de gelijkmaker binnen: 3-3.

Meer over: , ,