Feyenoord weet in eigen huis niet te winnen van Heerenveen

december 2017 • Samenvattingen

Feyenoord is er woensdagavond niet in geslaagd om SC Heerenveen te verslaan. In De Kuip werd het 1-1.

Het duel begon goed en na een minuut had Tonny Vilhena de 1-0 op zijn schoen. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. Doke Schmidt slaagde er na zeventien minuten in om de bal vlak voor de doellijn over te werken.

Vijf minuten later kwam Heerenveen wel tot scoren, maar een fraai doelpunt van Henk Veerman werd afgekeurd wegens een overtreding. Steven Berghuis brak in de 41e minuut de ban. De aanvaller kreeg ruimte om uit te halen en schoot hard binnen.

Feyenoord kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Veerman sloeg twee minuten later alsnog toe: 1-1. Heerenveen-doelman Warner Hahn hield zijn ploeg na de thee op de been.

De oud-Feyenoorder bracht redding op pogingen van onder meer Karim El Ahmadi en Jerry St. Juste. Heerenveen concentreerde zich vooral op het verdedigen en met resultaat: 1-1.