Kerk bezorgt Utrecht overwinning op bezoek bij VVV

december 2017 • Samenvattingen

FC Utrecht heeft woensdagavond gewonnen van VVV-Venlo. Gyrano Kerk was de gevierde man: 0-1.

De Domstedelingen begonnen goed en werden gevaarlijk via Zakaria Labyad. Lars Unnerstall, de doelman van VVV, voorkwam de 0-1 met een fraaie redding.

Utrecht bleef zoeken naar de openingstreffer en die viel in de 24e minuut. Kerk werd gevonden door Sander van de Streek, waarna de spits raak schoot.

VVV kroop vervolgens iets meer uit zijn schulp en dat resulteerde bijna in de gelijkmaker, maar de poging van Lennart Thy werd van de doellijn gehaald.

Na rust gebeurde er vrij weinig. VVV maakte jacht op de gelijkmaker, maar slaagde er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Utrecht kwam uiteindelijk nog het dichtst bij een doelpunt: Kerk trof de paal.