Logo Voetbalblog
Crouch reed express in op Kuyt: “Het was hij of Xabi Alonso”
© Pro Shots

Dirk Kuyt staat bekend als een waardevolle speler en een keiharde werker, maar een absolute wereldtopper was hij niet. Dirk’s ex-teamgenoot Peter Crouch dacht er precies zo over, zo blijkt uit een bizarre anekdote van de spits.

“Het was net voor de Champions League-finale van 2007”, steekt Crouch van wal tegen FourFourTwo. “We waren in Portugal en gingen karten. Toen ik de pit inreed, dacht ik: zo, remmen. Maar de remmen deden het niet.”

Terwijl hij over de baan zoefde, stond de boomlange spits ineens voor een dilemma. Hij koerste namelijk recht op twee van zijn teamgenoten af. “Ik zag Xabi Alonso en Kuyt staan en dacht: wie is er waardevoller voor het team?” Dan, lachend: “Dus ik ging voor Kuyt. Hij sprong met zijn benen wijd en ik reed onder hem door, terug de baan op. Ik sprong uit de kart, die tegen de muur knalde en in brand vloog.”

Een wonder dat er geen blessures uit het incident voorkwamen, dus. Ook Kuyt herinnert zich het incident goed, zo vertelde hij FourFourTwo. “Hij kon niet remmen! Het enige dat ik me kon bedenken was om te springen en ik kwam maar net boven Crouch uit. Het scheelde niets of ik had mijn enkelbanden afgescheurd en de finale gemist.”

Vers

Populair