Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 24 98 41 11. Liever mailen? Kan ook.

Ajax maakt titelrace weer spannender na zege op Excelsior

Amber
Door
14-12-2017 om 22:40
Mailen

Ajax heeft donderdagavond een moeizame overwinning geboekt op Excelsior. De Amsterdammers wonnen met 3-1, maar zagen ook Maximilian Wöber wegvallen met een ogenschijnlijk zware blessure.

De ploeg van trainer Marcel Keizer begon goed en domineerde. Halverwege de eerste helft brak Siem de Jong de ban. De middenvelder schoot raak na een pass van David Neres.

Niet lang daarna volgde een domper voor Ajax: Maximilian Wöber gleed uit en moest het veld op een brancard verlaten met waarschijnlijk een flinke knieblessure. Tien minuten later was er de volgende tegenvaller voor de Amsterdammers.

Joël Veltman kreeg geel na een overtreding op Mike van Duinen en is daardoor geschorst voor het uitduel met AZ van aanstaande zondag. De vrije trap die volgde leidde tot de gelijkmaker. Van Duinen tikte de rebound binnen na een poging van Anouar Hadouir.

Na bijna een uur spelen pakte Ajax opnieuw de leiding. Hicham Faik maakte hands in het eigen strafschopgebied en de bal ging op de stip. Kasper Dolberg twijfelde niet en schoot raak: 2-1.

Siem de Jong zag een vrije trap op het aluminium uiteen spatten, waardoor een teleurstellend gelijkspel in de lucht bleef hangen. Dat werd echter niet het geval: Hakim Ziyech zorgde met een vrije trap voor de 3-1.

Meer over: , ,