PSV rekent in eerste helft af met ADO; Kuipers zal debuut niet snel vergeten

december 2017 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdag ruim gewonnen van ADO Den Haag: 3-0. De Eindhovenaren kregen hulp van Nick Kuipers, die zijn Eredivisie-debuut maakte.

De 25-jarige verdediger kreeg een basisplaats na het wegvallen van Tom Beugelsdijk in de warming-up. Na vijf minuten liet hij Luuk de Jong weglopen, waarna de spits scoorde.

Twee minuten later probeerde Kuipers de bal weg te werken, maar schoot hij vol tegen De Jong aan, waardoor de bal achter ADO-doelman Robert Zwinkels rolde.

Hirving Lozano en Jorrit Hendrix waren dicht bij de 3-0 en ook ADO kreeg een grote kans. Bjørn Johnsen leek de marge te verkleinen, maar de bal werd op de lijn weggehaald door Daniel Schwaab.

In de 35e minuut maakte Kuipers opnieuw een fout: hij duwde Steven Bergwijn omver. Marco van Ginkel benutte de gegeven penalty.

In het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord. Met name Lozano had het vizier niet op scherp. Thomas Meissner kreeg tien minuten voor tijd nog zijn tweede gele kaart.