Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

Leemans bezorgt VVV drie punten in Limburgse derby

Door
16-12-2017 om 22:35
Mailen

VVV-Venlo heeft voor het eerst een competitiezege geboekt op bezoek bij Roda JC. Clint Leemans bezorgde VVV de drie punten in het Parkstad Limburg Station.

De thuisploeg was in het eerste kwartier de betere ploeg en kreeg na vijf minuten de eerste kans. VVV werd langzaam maar zeker sterker en kreeg via Vito van Crooij een goede kans. Even later was ook Jerold Promes dichtbij.

Na rust kreeg Torino Hunte een grote kans. Roda kreeg na 59 minuten spelen een grote kans op de openingstreffer; Mikhail Rosheuvel schoot echter vanuit kansrijke postitie in het zijnet.

In de 75e mnuut werd de ban gebroken. Leemans besloot op de rand van het strafschopgebied uit te halen, waarna zijn schot in de verre hoek rolde.

Tien minuten voor tijd leek Damian van Bruggen op weg naar de beslissing, maar Adil Auassar werkte hem onderuit. Scheidsrechter Dennis Higler stuurde Auassar van het veld.

Met tien man wist Roda niet meer op gelijke hoogte te komen: 0-1.

Meer over: , ,