Logo Voetbalblog
Feyenoord boekt grootste zege ooit op Sparta in eenzijdige derby
© Pro Shots

december 2017 • Samenvattingen

Feyenoord heeft zondag een enorme overwinning geboekt in de Rotterdamse derby tegen Sparta. De regerend landskampioen won met maar liefst 0-7. Nog nooit won Feyenoord met zeven goals verschil van Sparta.

Tonny Vilhena opende na vier minuten de score met een afstandsschot. Dylan Vente, die in de punt van de aanval de vervanger was van Nicolai Jørgensen, verdubbelde vier minuten later de marge. De jongeling kopte raak uit op aangeven van Jean-Paul Boëtius.

Sparta had werkelijk niets in te brengen en keek voor rust al tegen een 0-4 achterstand aan. Jeremiah St. Juste schoot na een kwartier raak. Vilhena tekende vervolgens voor zijn tweede van de middag.

Drie minuten na de thee kon Sparta-doelman Roy Kortsmit opnieuw vissen. Renato Tapia kopte raak uit een hoekschop van Steven Berghuis. De aanhangers van Sparta verlieten langzaam Het Kasteel. De fans die wel bleven, zagen hoe hun club nog verder werd ingemaakt.

Berghuis tikte in de 61e minuut de 0-6 binnen op aangeven van Vente. In de slotfase kreeg Feyenoord nog kansen op de 0-7. Berghuis was er dicht bij, maar zijn inzet werd gekeerd door Kortsmit.

Bilal Basacikoglu zette de zevende Feyenoord-treffer op het scorebord. Voor Sparta is het de grootste thuisnederlaag ooit.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl