Logo Voetbalblog
Kongolo mag Monaco na halfjaar alweer verlaten
© Pro Shots

Terence Kongolo stapte afgelopen zomer voor een bedrag van vijftien miljoen euro over van Feyenoord naar AS Monaco. De verdediger komt bij de regerend landskampioen amper aan spelen toe; tot nu toe kwam hij pas tot vijf wedstrijden.

Om die reden mag hij in de winterstop tijdelijk vertrekken. “Hij mag verhuurd worden, dat klopt inderdaad”, vertelt zaakwaarnemer Rob Jansen bij Ziggo Sport. “Terence kwam daar met een fysiek probleem. Dat hebben ze moeten oplossen. Dat is ook gedaan.”

AS Monaco werd laatste in de Champions League laatste in de poule, waardoor het na de winterstop niet meer actief is in Europa. Dat heeft gevolgen voor Kongolo.

“De spelersgroep is daar heel groot en ze hebben al het Europese voetbal misgelopen. Dan wordt er vanwege de begroting een besluit genomen en zeggen ze: ‘We doen nergens meer aan mee, nu gaan er spelers verhuurd worden.’ Zo kunnen die spelers op andere plekken ervaring opdoen”, aldus Jansen. De belangenbehartiger is er zeker van dat de verdediger na de winterstop elders wel aan speelminuten komt.

“Hij gaat nu, als het doorgaat, naar een club waar hij speelt. Sterker nog, er wordt tegenwoordig, ook in Engeland, met boeteclausules gewerkt. De hurende clubs moeten dan een boete betalen als hij niet speelt. De financiën spelen voor Kongolo geen enkele rol meer. Hij moet nu spelen”, besluit Jansen.

Vers

Populair