Logo Voetbalblog
De 6(!) clubs die Ajax de afgelopen jaren uit de beker knikkerden
© Pro Shots

december 2017 • Voetbalnieuws

De 6(!) clubs die Ajax de afgelopen jaren uit de beker knikkerden

Ook dit jaar is Ajax voor de winterstop klaar in het bekertoernooi, nadat FC Twente na strafschoppen te sterk was. Die matige vertoning staat niet op zichzelf, want de laatste Amsterdamse bekerwinst dateert alweer uit 2010. Kun jij je de beschamende nederlagen daarna nog herinneren?

Cambuur (2016/17)

Cambuur - Ajax beker

© Pro Shots

Er stond een topper tegen PSV voor de deur, dus stuurde Peter Bosz in Leeuwarden een B-elftal het veld op. Tikkeltje arrogant, want al voor rust stond Ajax 2-0 achter. Bosz gooide er in allerijl wat A-spelers in, maar verder dan een 2-1 kwamen de Amsterdammers niet.

Feyenoord (2015/16)

Al in de derde ronde werd Ajax aan Feyenoord gekoppeld. De vroege bekerklassieker stond lang op 0-0, totdat Joël Veltman in de slotfase besloot de bal in eigen doel te te werken. Opnieuw een teleurstellend bekeravontuur voor de Amsterdammers.

Vitesse (2014/15)

Ook in dit bekerduel sliep Ajax en werd in de ArenA met 0-4 in de pan gehakt door Vitesse. Toekomstig Ajacied Bertrand Traoré maakt er twee voor de Arnhemmers.

PEC Zwolle (2013/14)

In dit jaar bewaarde Ajax de blamage voor de bekerfinale. Ajax kwam op voorsprong, maar werd gedwarsboomd door de eigen fans, die vuurwerk op het veld gooiden. In het vervolg ging PEC er met 5-1(!) overheen. Feest in Zwolle, desillusie in Amsterdam.

AZ (2012/13)

Weer sloeg Ajax een modderfiguur, door met 3-0 te verliezen van AZ.

Weer AZ (2011/12)

AZ - Ajax beker

© Pro Shots

Deze wedstrijd werd bij de eerste poging gestaakt, vanwege het beruchte incident met keeper Estaban en een Ajax-supporter. Ajax stond toen al met 1-0 voor. In de tweede poging bleek AZ met 2-3 te sterk.

FC Twente (2010/11)

Ajax FC Twente beker

© Pro Shots

Jep, de tegenstander van vanavond stond een paar jaar geleden in de finale tegen Ajax. Dat was in het tijdperk Joop Munsterman, toen de Tukkers ietwat boven hun stand leefden. Twente won na verlenging.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog