Logo Voetbalblog
Ajax klaar in beker na penalty’s tegen Twente
© Pro Shots

december 2017 • Samenvattingen

Ajax is uitgeschakeld in de KNVB Beker. De Amsterdammers verloren woensdagavond op penalty’s van FC Twente.

In de achttiende minuut kwam Ajax op voorsprong via een fraaie goal. Justin Kluivert trok naar binnen en schoot de bal in de verre hoek. Twente kreeg via Danny Holla een kansje, maar trok zich verder terug en liet Ajax komen.

Dat spelbeeld bleef, tot er een uur was gespeeld. Twente kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg mogelijkheden via Tom Boere en Fredrik Jensen.

Nadat David Neres en Siem de Jong grote kansen op de 0-2 hadden laten liggen, kwam Twente alsnog langszij. In de extra tijd probeerde Oussama Assaidi het van grote afstand. Via Joël Veltman verdween de bal achter doelman André Onana: 1-1.

In de verlenging was de ploeg van trainer Marcel Keizer gevaarlijk via afstandsschoten. Twente moest verder met tien man, nadat Thomas Lam zijn tweede gele kaart kreeg.

Joël Drommel, de doelman van de thuisploeg, hield zijn ploeg op de been met prachtige reddingen op pogingen van Ziyech en invaller Klaas-Jan Huntelaar.

In de penaltyreeks die volgde, pakte Drommel de beslissende pingel van Matthijs de Ligt (6-5). Daarmee is FC Twente de zesde kwartfinalist.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl