Logo Voetbalblog
ADO haalt uit tegen gehavend PEC
© Pro Shots

december 2017 • Samenvattingen

Een gehavend PEC Zwolle heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij ADO Den Haag werd het 4-0.

Zonder Dirk Marcellis, Younes Mokhtar (beiden geschorst), Mustafa Saymak (blessure) en Ryan Thomas (in afwachting van geboorte kindje) leek PEC geen schim van zichzelf. In de 23e minuut kwam de ploeg van trainer John van ’t Schip op achterstand.

Erik Falkenburg kopte raak uit een corner. Bjørn Johnsen verdubbelde vlak voor rust de marge; de spits trof doel met het hoofd.

Met de 2-0 achterstand kwam PEC nog goed weg. Sheraldo Becker trof doelman Diederik Boer meerdere keren en ook Falkenburg was dichtbij zijn tweede.

Falkenburg en Johnsen tekenden in de tweede helft opnieuw voor de ADO-treffers, waardoor het uiteindelijk 4-0 werd. PEC speelde het duel met tien man uit. Shaquille Woudstra stond amper in het veld toen hij zich verstapte en geblesseerd uitviel. De Zwollenaren hadden op dat moment al drie keer gewisseld.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl