Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

AZ knokt zich in eigen huis terug tegen Heerenveen

Door
23-12-2017 om 21:38
Mailen

AZ heeft zich zaterdagavond knap terug geknokt tegen SC Heerenveen. De Alkmaarders keken lang tegen een achterstand aan, maar kwamen in de laatste tien minuten terug: 3-1.

Ricardo van Rhijn was binnen vijf minuten dicht bij de 1-0. De back schoot een vrije trap tegen de lat. In de 36e minuut volgde een andere kans. De bal werd slecht weggewerkt door Heerenveen, waarna Joris van Overeem Thomas Ouwejan oog-in-oog met doelman Warner Hahn zette. De linksback miste vanuit een lastige hoek.

Vlak na rust kwam Heerenveen op voorsprong. De bal viel voor de voeten van Pelle van Amersfoort, die raak schoot. Het duel werd grimmiger en in de 68e minuut volgde er een rode kaart. Morten Thorsby pakte zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen.

Tien minuten voor tijd kwam AZ op gelijke hoogte via een eigen doelpunt van Denzel Dumfries. Niet veel later draaide Fred Friday de wedstrijd helemaal om.

De invaller schoot een voorzet van Guus Til binnen. In de slotminuten maakte de Nigeriaan zijn tweede van de avond: 3-1.

Meer over: , ,