Logo Voetbalblog
AZ knokt zich in eigen huis terug tegen Heerenveen
© Pro Shots

december 2017 • Samenvattingen

AZ heeft zich zaterdagavond knap terug geknokt tegen SC Heerenveen. De Alkmaarders keken lang tegen een achterstand aan, maar kwamen in de laatste tien minuten terug: 3-1.

Ricardo van Rhijn was binnen vijf minuten dicht bij de 1-0. De back schoot een vrije trap tegen de lat. In de 36e minuut volgde een andere kans. De bal werd slecht weggewerkt door Heerenveen, waarna Joris van Overeem Thomas Ouwejan oog-in-oog met doelman Warner Hahn zette. De linksback miste vanuit een lastige hoek.

Vlak na rust kwam Heerenveen op voorsprong. De bal viel voor de voeten van Pelle van Amersfoort, die raak schoot. Het duel werd grimmiger en in de 68e minuut volgde er een rode kaart. Morten Thorsby pakte zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen.

Tien minuten voor tijd kwam AZ op gelijke hoogte via een eigen doelpunt van Denzel Dumfries. Niet veel later draaide Fred Friday de wedstrijd helemaal om.

De invaller schoot een voorzet van Guus Til binnen. In de slotminuten maakte de Nigeriaan zijn tweede van de avond: 3-1.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl