Vleugelaanvallers helpen Ajax langs Willem II

december 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft de onrustige week afgesloten met een overwinning. Onder leiding van interim-coach Michael Reiziger wonnen de Amsterdammers met 3-1 van Willem II.

Met Klaas-Jan Huntelaar in de spits ging Ajax op jacht na de openingstreffer. De thuisploeg zette druk en werd gevaarlijk via David Neres en Donny van de Beek. Ajax was de bovenliggende partij, maar een treffer bleef uit.

Op slag van rust viel Huntelaar uit met een blessure en kort na rust werd de bezorgdheid bij Ajax nog groter. Fran Sol schoot raak na een counter van Willem II: 0-1.

Ajax zette vervolgens aan en kreeg opnieuw kansen. Willem II-doelman Mattijs Branderhorst bracht nog een aantal keer redding, maar moest in de 63e minuut toch vissen. Justin Kluivert trok naar binnen en schoot fraai raak.

De Amsterdammers gingen op zoek naar meer. Dolberg, die Huntelaar verving, kreeg in de 72e minuut de 2-1 op zijn naam. Neres had een heerlijke actie in huis waarmee hij Job van der Linden volledig dol draaide, waarna de Braziliaan de bal voorgaf.

Het slotakkoord was voor Neres, die de eindstand op 3-1 bepaalde na een hakje van invaller Siem de Jong.